Μιχάλης Χατζηκαλημέρης
Υλικά
Μερίδες: 14-15
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
3 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη
1,5 γρ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
550 γρ. ζάχαρη
550 γρ ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για το ταψί
500 ml χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1½ ακέρωτο πορτοκάλι
270 ml μπράντι
300 γρ. σταφίδες ξανθές
σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη φανουρόπιτα με 11 υλικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (με αέρα).
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε άλλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, το μπράντι και τον πορτοκαλοχυμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και ψήνουμε τη φανουρόπιτα για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 228.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου