Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό μελιτζάνες αργίτικες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 μεγάλες ντομάτες, οι 2 τριμμένες και οι υπόλοιπες 2 σε στρογγυλές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες με κεφτεδάκια στον φούρνο σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις, για περίπου 2-3 λεπτά την κάθε δόση, και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, τις τριμμένες ντο- μάτες και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο πυρέξ απλώνουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο.
Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα με τη σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις στρογγυλές φέτες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 238.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου