Λούση Σιανκαγιάν, Μάιντα Κουρουνλιάν και Λιζέτ Κιραζιάν
Υλικά
Μερίδες: 4
200 γρ. πλιγούρι χοντρό
2 «φωλιές» φιδές, χοντροσπασμένος
1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
αλάτι
σουτζούκι σε λεπτές φέτες
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το μπελγούρ πιλάφ – πλιγούρι πιλάφι με σουτζούκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον φιδέ για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε 500 ml νερό και αλάτι, και μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το πιλάφι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του πιλαφιού με τις φέτες σουτζουκιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου