Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Εκτόπλασμα, το "αίμα" των φαντασμάτων

Katie King, φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Sir William Crookes

Εκτόπλασμα είναι το μυστηριώδες πλάσμα που με την υλοποίηση τού ψυχικού ρευστού σχηματίζεται έξω από το σώμα τού μεταψυχικού* ατόμου (μέντιουμ) και μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές τής ανόργανης και οργανικής ζωής, κατά την αποκρυφιστική αντίληψη.

Πρόκειται για μια παχύρρευστη βιο-ενεργειακή ουσία που ρέει από τους δακρυγόνους αδένες ή τα αυτιά των ανθρώπων  που έχουν κυριευτεί από

κάποιο φάντασμα. 

Ίχνη εκτοπλάσματος μπορούν επίσης να βρεθούν απλά ως υπολείμματα ενός πανίσχυρου και οργισμένου πνεύματος. 

Το εκτόπλασμα μπορεί να θεωρηθεί το ‘αίμα’ των φαντασμάτων και αυτό είναι που τους δίνει την δυνατότητα να παίρνουν  υλική υπόσταση και να έχουν ικανότητες, όπως η τηλεκίνηση. 

Το εκτόπλασμα είναι αόρατο δια γυμνού οφθαλμού αλλά εμφανίζεται σε φωτογραφίες. 

Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι οι κάμερες είναι πιο ευαίσθητες στον πνευματικό κόσμο απ'ότι οι άνθρωποι.

Ακόμη μπορεί να οφείλεται σε διάφορους άλλους παράγοντες όπως οι αντανακλάσεις και οι διαθλάσεις, η επεξεργασία του φιλμ και άλλα φυσικά φαινόμενα που συχνά παραβλέπονται από του πραγματικά ψυχικούς.

Ο Δρ Henry Steel Olcott που ασχολήθηκε με τον υπνωτισμό και τα πνεύματα, προκάλεσε θόρυβο με τα πειράματα και τις παράξενες θεωρίες του.

 

Διατύπωσε την άποψη ότι τα πνεύματα μπορούσαν να αποκτήσουν υλική ύπαρξη και ότι υπήρχαν κατάλληλα μέσα που, σε κατάσταση ύπνωσης, υλοποιούσαν μέρη των πνευμάτων, όπως τα χέρια και τα πρόσωπα. Η απόδοση της ύλης μέρους ενός πνεύματος ή και ολόκληρου του πνεύματος ονομαζόταν «εκτόπλασμα».

Ο Δρ Henry Steel Olcott ισχυρίστηκε ότι το εκτόπλασμα προερχόταν από το πνεύμα και έλαβε διάφορες μορφές. Όμως, η συνειδητοποίηση δεν είχε σχέση με τα πνεύματα. Ήταν απλώς ένα παράδειγμα σκέψεων που μετουσιώνονταν σε ύλη. Η σκέψη ήταν στο υποσυνείδητο μυαλό του μέσου και το εκτόπλασμα υπάκουε στη σκέψη, υλοποιώντας το σχήμα που είναι εγγενές στη σκέψη.

Δείτε επίσης: Ανησυχητική έρευνα: Οι gamers κινδυνεύουν από απώλεια ακοής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου