Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Μοσχάρι με σέλινο

 ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

800. γρ. μοσχαρίσιο κρέας

2 καρότα

1 κύβος λαχανικών

2 κλωνάρια σέλινο

400 γρ. σελινόριζα

180 γρ. μαγιονέζα

1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί

10 κόκκοι πιπέρι1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας λεπτές φέτες, το σκεπάζετε με καυτό νερό και το βράζετε. Ξαφρίζετε, προσθέτετε τον κύβο, το πιπέρι και τα κλωνάρια σέλινου.

Σιγοβράζετε για μια ώρα μέχρι να μείνουν μερικές κουταλιές ζουμί. Προς το τέλος γυρίζετε το κρέας αρκετές φορές να πάρει χρώμα.

Σουρώνετε το ζουμί και προσθέτετε σε αυτό το ξύδι, τη γούστερ σος, τη μουστάρδα, 2 κουταλιές μαγιονέζα και λίγο αλάτι και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.

 

Σερβίρετε τις μερίδες κρέατος σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Τρίβετε σε λεπτό τρίφτη τη σελινόριζα και τα καρότα και αμναμειγνύετε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.

Συνοδεύετε με αυτό το μείγμα το κρέας.  

Δείτε επίσης: ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου