ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά από αρνάκι γάλακτος
1 μεγάλο κρεμμύδι
μαϊντανός ψιλοκομένος
1 και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και μισό κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών( σκόρδο σκόνη, κόλιανδρος σκόνη, δυόσμος ξερός, κύμινο σκόνη, ρίγανη ξερή, πιπέρι, σε ίσες ποσότητες).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το κρεμμύδι με μια κουταλιά νερό στο μπλεντεράκι.
Βάζουμε σταδιακά στον κιμά λίγη ποσότητα πολτό κρεμμυδιού, αλάτι, μαιντανό και μείγμα μπαχαρικών, ζυμώνοντας με δυνατές κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε προσθέτοντας τα υλικά και ζυμώνουμε πάνω από 15 λεπτά.
Σκεπάζουμε τον κιμά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πλάθουμε τα κεμπάπ μισή ώρα πριν τα ψήσουμε, σε διαστάσεις περίπου 12 εκατοστά μήκος και 2-3 εκατοστά πλάτος.
Τα περνάμε σε μεταλλικές σούβλες και ψήνουμε ιδανικά στα κάρβουνα.
Σερβίρουμε με πίτες, ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι ή γιαούρτι.
ΤΙΠ: Μπορεί να γίνουν και με ανάμικτο κιμά αρνί- μοσχάρι, όμως το αρνάκι γάλακτος κάνει τη διαφορά!
Δείτε επίσης: ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΑΤΕΣ (Προς μελοποίηση)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου