Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Σουτζουκάκια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 φρυγανιές κοπανισμένες

2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο

2 αυγά

αλάτι-πιπέρι

4 ώριμες ντομάτες

λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα

1/4 του κιλού φέτα

1/4 του κιλού κεφαλοτύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός των τυριών πολύ καλά.

Τρίβουμε το κεφαλοτύρι και λυώνουμε τη φέτα με το πηρούνι και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια κουταλιά κιμά, τον πλάθουμε απλωτά και στη μέση βάζουμε λίγο μείγμα τυριών.  Τα κλείνουμε καλά.

Βάζουμε βούτυρο καλύτερα ή λάδι αν προτιμάμε και τα ροδίζουμε.

Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε λίβο ακόμα και μετά τις ντομάτες πολτοποιημένες. Αφήνουμε να βράσουν λίγο και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια. Βράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Δείτε επίσης: ΚΙ ΟΛΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΒΡΟΧΗ (Προς μελοποίηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου