Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Με αυτή τη συνταγή θα αγαπήσετε τη γαλοπούλα!

 ΥΛΙΚΑ

1 γαλοπούλα

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά.

Τα συκωτάκια της γαλοπούλας

3/4 του φλυτζανιού βούτυρο

μισό φλυτζάνι λευκό κρασί

1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα

1 κουταλιά της σούπας πολτό κρεμμυδιού

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κομμάτι κανέλας

2-3 γαρύφαλα

αλάτι- πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά την γαλοπούλα και την αφήνετε να στραγγίξει.

Ψιλοκόβετε τα συκωτάκια και τα βάζετε μαζί με τον κιμά και το μισό βούτυρο να καβουρντιστούν ελαφρά. Ανακατεύετε να ξεσβωλιάσει ο κιμάς και προσθέτετε το κρασί. Αραιώνετε τον πελτέ σε 2 ποτήρια νερό και τον προσθέτετε. Ρίχνετε την κανέλα, τα γαρύφαλα και όταν πάρουν μερικές βράσεις προσθέτετε το ρύζι καλά πλυμένο.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μισοβράσει το ρύζι και να πιεί το νερό του.

Αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό της γαλοπούλας και το γεμίζετε με το μείγμα. Ράβετε με χοντρή βελόνα και σπάγγο, την βάζετε σε ταψί και την περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο λυωμένο. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 2-3 ώρες.

Για να μην στεγνώσει η γαλοπούλα την σκεπάζετε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο. 


Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Νικολάου Τσελεμεντέ

ΤΙΠ: Επειδή οι κατεψυγμένες γαλοπούλες δεν έχουν μαζί τα συκωτάκια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με συκωτάκια κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου