Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Χταπόδι τηγανητό

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι για τηγάνισμα

2 λεμόνια

αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.

Κόβουμε τα πλοκάμια 2-3 πόντους και το υπόλοιπο σώμα μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να σταθούν. Μόλις κάψει το λάδι αλευρώνουμε τα κομμάτια και τα τηγανίζουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά. μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. 

Βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε στο πιάτο. Στίβουμε 2 λεμόνια και τα περιχύνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου