Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Δεν πετάμε τίποτα από ότι έμεινε από το γιορταστικό τραπέζι μας!

Φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μισή αφάγωτη γαλοπούλα ή χοιρινό.

Αμαρτία να πάνε στα σκουπίδια! Να ξαναφάμε όμως τα ίδια με χτες δεν μας φαίνεται καλή ιδέα. Χώρια που η γαλοπούλα κυρίως θα έχει χάσει τα ζουμιά της και θα μοιάζει με κόντρα πλακέ.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα δημιουργώντας ένα καινούργιο φαγητό με αυτά.'

Πρώτα πρώτα μπορούμε να

κάνουμε μια σούπα. Μαδάμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας, ρυζάκι και τέλοςτην αυγοκόβουμε. Σαν να την φτιάξαμε απ την αρχή!

Ή να κάνουμε μια πίτσα. Με ζύμη δικιά μας ή έτοιμη, σάλτσα ντομάτας, τυριά και λαχανικά της προτίμησης μας και κομματάκια της γαλοπούλας ή του χοιρινού δημιουργούμε μια λαχταριστή πίτσα.

Και μια υπέροχη μακαρονάδα είναι πολύ καλή ιδέα! Με σωταρισμένο κρεμμυδάκι, σκόρδο, σάλτσα ντομάτας και κομματάκια κρέατος φτιάχνουμε ένα νόστιμο κοκκινιστό για να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα με τα κρέατα, τυριά, κρέμα γάλακτος και φύλλο σφολιάτας ή κρούστας. Ή μια απλή αλλά νόστιμη ομελέτα με αυγά και τυρί.

Αν βαριόσαστε να μαγειρέψετε πάλι υπάρχουν λύσεις.

Φτιάξτε σάντουιτς με τα κομματάκια, λαχανικά που σας αρέσουν(ακόμα κι από τη σαλάτα που σας περίσσεψε), τυρί και είσαστε έτοιμοι.

Ή μια απλή σαλάτα με κομματάκια κρέατος, λαχανικά, αυγά βρασμένα και μαγιονέζα ή ντρες σαλάτας. 

 Ακόμα και τη γέμιση που έμεινε μπορείτε να αξιοποιήσετε. 

Δοκιμάστε να κάνετε πατάτες γεμιστές με τη γέμιση, προσθέτοντας τριμμένο τυρί και αν θέλετε λίγη κρέμα γάλακτος. Μισοβράστε τις πατάτες, κόψτε την κορυφή τους και γεμίστε τις με το μείγμα. Βάλτε σε ταψάκι προσθέστε λίγο νερό ή κρασί, λίγο βούτυρο και ψήστε περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 βαθμούς.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε να μην πάνε στα σκουπίδια αυτά που με τόσο κόπο ετοιμάσατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου