Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Η διαχρονική και πεντανόστιμη βασιλόπιτα του Νικολάου Τσελεμεντέ!

Αυτή η βασιλόπιτα του μάγειρα που ανέδειξε πρώτος την Ελληνική κουζίνα, παραμένει διαχρονική και αξεπέραστη!

ΥΛΙΚΑ

6 φλυτζάνια αλεύρι

6 αυγά

2 φλυτζάνια ζάχαρη

3/4 του φλυτζανιού βούτυρο

1 ποτηράκι κονιάκ

3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν

ζωμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με σύρμα 5-6 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο. Συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά ακόμα.

Ανακατεύουμε το κονιάκ με το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. 

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

Πρώτα ρίχνουμε στους κρόκους το κονιάκ, λίγο αλεύρι και λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά.  


Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέϊκιν, και αναμιγνύουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. 

Σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου