Λίγες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα
- Για να βγάλετε από το λεμόνι περισσότερο χυμό, βυθίστε το για μια ώρα σε ζεστό νερό.
- Μασήστε μια τσίχλα όταν κόβετε τα κρεμμύδια και τέρμα πια τα δάκρυα.
- Το σίδερωμα δεν είναι το καλύτερο σας; Βάλτε στο στεγνωτήριο 2-3 παγάκια, ρυθμίστε το για λίγα λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία και οι ζάρες στα ρούχα θα εξαφανιστούν. Φροντίστε μόνο να μην υπερφορτώσετε το στεγνωτήριο.
- Αν κόλλησε τσίχλα σε κάποιο ρούχο σας βάλτε το στην κατάψυξη για μια ώρα.
- Το καθάρισμα του φούρνου είναι μεγάλος μπελάς και απαιτούνται ισχυρά καθαριστικά που περιέχουν επιβλαβή χημικά. Ένας οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος είναι ο εξής: Ανακατέψτε 1/2 φλ. μαγειρική σόδα με μερικές κουταλιές της σούπας νερό και βάλτε την πάστα σε ένα βαποριζατέρ. Ψεκάστε όλο τον φούρνο και απλώστε φορώντας γάντι πλαστικό. Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχστον 12 ώρες. Ακολούθως πάρτε ένα βαμβακερό πανί και σκουπίστε κάθε επιφάνεια. Με μια πλαστική σπάτουλα ξύστε οποιαδήποτε βρωμιά. Τέλος ψεκάστε με λευκό ξύδι και σκουπίστε με το βαμβακερό πανί.
- Αν το παράθυρο μας έχει φουσκώσει και δεν κλείνει περνάμε την βάση με σαπούνι.
- Για να βγάλουμε πιο εύκολα το φελλό από το μπουκάλι, ρίχνουμε ζεστό νερό σε αυτό.
- Τα ποντίκια και οι αρουραίοι μισούν το πιπέρι. Βάλτε μαύρο πιπέρι στα μέρη που πηγαίνουν και θα εξαφανιστούν!
- Αν το κέικ σας έχει στεγνώσει το βουτάτε σε γάλα και κατόπιν βάζετε να ζεσταθεί σε μέτριο φούρνο.
- Για να ξεμυρίσει το τηγάνι που τηγανίσαμε ψάρια, βάζουμε λίγο ξύδι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
- Ξεπαγώνουμε το κατεψυγμένο ψάρι βάζοντας το σε λεκάνη με λίγο γάλα και αλάτι. Θα γίνει σαν το φρέσκο και χωρίς άσχημη μυρωδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου