Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Τσιριγώτικη σαρδέλα

 ΥΛΙΚΑ

1250 γρ. σαρδέλα πολύ φρέσκια

500 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ι πιπέρι

1 λεμόνι

4 κομμάτια λαδόκολλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε , τις σαρδέλες. τις βάζουμε σε λεκάνη και αλατοππιπερώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στο ψυγείο ένα τέταρτο.

Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και βάζουμε τις σαρδέλες στη σειρά, διπλώνουμε προσεκτικά τις άκρες και βάζουμε καρφίτσες. 

 

Ανάβουμε κάρβουνα και όταν είναι έτοιμη η φωτιά, βάζουμε τα πακέτα και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου