Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 ώριμες ντομάτες

2-3 γαρίφαλα

φλούδα από 1 πορτοκάλι

1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη

1 κιλό χοντρά μακαρόνια (Νο5)

1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο

2 φλυτζάνια μαγειρική μαργαρίνη

αλάτι- πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαραίνουμε το κρεμμύδι με μαργαρίνη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη φλούδα πορτοκαλιού, τα γαρίφαλα, αλάτι- πιπέρι και το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν 1 1/2 ώρα.

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και τα σωτάρουμε με τη μαργαρίνη.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και τριμμένο τυρί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου