Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Μοσχαρίσιος πατσάς με κολοκυθάκια

 ΥΛΙΚΑ

2 κοιλα μοσχαρίσια κοιλιά

3/4 κολοκυθάκια

5 ντομάτες μέτριες (ή χυμό ντομάτας)

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 λεμόνι

1 νεροπότηρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά την κοιλιά και την τρίβουμε με το λεμόνι. Την κόβουμε κομματάκια και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Ξεπλένουμε και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το ανάλογο νερό, το αλάτι μέχρι να μισοψηθεί και ακολούθως τον χυμό από τις ντομάτες.

 

Όταν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού τα αλατίσουμε.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κολοκύθια και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.

Όταν είναι έτοιμο, με τη σάλτσα του ρευστή και όχι δεμένη τελείως, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου