ΥΛΙΚΑ
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένα στα 4
1/4 κρέμα γάλακτος
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
λίγο βούτυρο δουλεμένο με μια κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές φυστίκι Αιγίνης φρέσκο
1/2 ποτήρι γάλα
1 ποτηράκι Πορτό ( ή άλλο γλυκό κρασί)
2 κρόκους αυγών
μισό ποτήρι ζωμό (και από κύβο)
2 κουταλιές παρμεζάνα
60 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ελαφρά τα 4 φιλέτα, τα βάζουμε σε λεκάνη και σκεπάζουμε με την κρέμα γάλακτος, τα μισά φυστίκια τριμμένα στο μπλέντερ με μισό ποτήρι γάλα
Αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα και σωτάρουμε με το βούτυρο. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, τις βγάζουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο δουλεμένο με μια κουταλιά αλεύρι, λίγο ζωμό, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος της μαρινάδας..
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους. Περιχύνουμε με το μείγμα τα φλέτα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το ζαμπόν και τα φυστίκια χοντροκομμένα.
Βάζουμε λίγο βούτυρο σε μερικά σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στος 220 βαθμούς, για ένα τέταρτο περίπου.
Δείτε ακόμη: Είναι ασφαλείς οι έτοιμες σαλάτες;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου