ΥΛΙΚΑ
3/4 κιλό συκώτι
βούτυρο για τηγάνσμα
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλου
1 κρόκο αυγού
4 κουταλιές της σούπας κρασί Πορτό (ή εναλλακτικά άλλο ερυθρό γλυκό)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το συκώτι λεπτές λωρίδες, τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
Διαλύουμε στο καυτό νερό τον κύβο.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο, το Πορτό και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε ελαφρά κτυπημένο τον κρόκο και ανακατεύουμε να ενωθεί με την σάλτσα.
Βάζουμε το συκώτι μέσα στη σάλτσα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Δείτε ακόμη: ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου