Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Λάθη που κάνουμε με το πλυντήριο και το καταστρέφουμε

 Πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι γιαγιάδες μας έπλεναν τα ρούχα στη σκάφη.

Τώρα πια έχουμε πλυντήρια που συνδέονται ακόμα και με wi fi και με προγράμματα για όλες τις συνθέσεις των υφασμάτων.

Και βέβαια δεν είναι καθόλου φτηνά, γι αυτό πρέπει να προσέχουμε για να τα έχουμε, όσο γίνεται

περισσότερα χρόνια.

Εδώ θα σας πούμε μερικά λάθη που κάνουμε και μπορεί να μειώσουν τον χρόνο ζωής των συσκευών μας.

1. Όταν τελειώνει το πλύσιμο και αδειάζουμε τον κάδο, οι περισσότεροι κλείνουμε την πόρτα του πλυντηρίου. Λάθος! Με αυτό τον τρόπο παγιδεύετε υγρασία που δυνητικά θα έχει επιπτώσεις στη σωστή λειτουργία του. Χώρια που μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και να αναπτυχθούν βακτήρια.

2. Αν έχετε παλιάς τεχνολογίας συσκευή θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο του μετά από κάθε κύκλο. Στις νεότερες συσκευές απαιτείται ένας κύκλος καθαρισμού κάθε μήνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πολύτιμες μπορεί να αποδειχτούν και οι ταμπλές ή τα υγρά διαλύματα για να προστατέψετε το πλυντήριο από τα άλατα.

3. Ένα ακόμα σοβαρό λάθος είναι η υπερφόρτωση του πλυντηρίου. Οι ειδικοί συνιστούν να μην μπαίνουν πολλά ρούχα, ακόμα και αν νομίζουμε ότι χωράει ακόμα και άλλα, γιατί κουράζεται το μοτέρ και από την άλλη δεν πλένονται σωστά τα ρούχα.


Και τέλος μην ξεχνάμε το πρόβλημα με τις κάλτσες! Αυτό δεν έχει να κάνει με την καλή λειτουργία του πλυντηρίου, αλλά με την ανεξήγητη, αλλά πολύ συχνή, εξαφάνιση τους! Γι αυτό καλό θα είναι να μπαίνουν μέσα σε ένα ειδικό δίχτυ, ώστε να μην τις ψάχνουμε μάταια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου