Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Γιαχνί αλάδωτο με πράσα, μανιτάρια και πατάτες

 Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο

4 μεγάλα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Κόβουμε τα μανιτάρια ανάλογα με το μέγεθός τους· αν χρησιμοποιήσουμε τα μεγάλα πορτομπέλο, αφαιρούμε το φλούδι τραβώντας το από την ομπρέλα τους και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια πριν τα μαγειρέψουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε τα μικρά άσπρα μανιτάρια, κόβουμε στη μέση τα μεγάλα και αφήνουμε ολόκληρα τα μικρότερα. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. 

 

Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, συνεχίζουμε το άχνισμα για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε αμέσως λίγο αλατοπίπερο. 

Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό ίσα να μισοκαλύψει τα υλικά. 

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Ξέρεις, σ' αγάπησα πολύ!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου