ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρο
1 πιάτο σκορδαλιά
2 κουταλιές πελτέ
λάδι
αλάτι
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες.
Τον βάζουμε να στραγγίσει καλά και τον τηγανίζουμε.
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά, πιο αραιή από ότι συνήθως, με περισσότερο σκόρδο και ξύδι.
Βάζουμε σε τηγάνι τον 2 κουταλιές λάδι ,και σοτάρουμε λίγο τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη.
Αφού βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά την αραιώνουμε σιγά- σιγά με την σκορδαλιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάζουμε σε πυρέξ τον μπακαλιάρο και περιχύνουμε με την σάλτσα
Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου