Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Μπρανταδα μπακαλιαρου

 ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο μπακαλιάρο

1 πιάτο σκορδαλιά

2 κουταλιές πελτέ

λάδι

αλάτι

ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες.

Τον βάζουμε να στραγγίσει καλά και τον τηγανίζουμε.

Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά, πιο αραιή από ότι συνήθως, με περισσότερο σκόρδο και ξύδι.

Βάζουμε σε τηγάνι τον 2 κουταλιές λάδι ,και σοτάρουμε λίγο τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη.


Αφού βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά την αραιώνουμε σιγά- σιγά με την σκορδαλιά μέχρι να γίνει κρέμα.

Βάζουμε σε πυρέξ τον μπακαλιάρο και περιχύνουμε με την σάλτσα

Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου