Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Μπακαλιάρος παστός λεμονάτος

                     Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. περίπου μπακαλιάρο παστό

150 γρ. λάδι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι

λίγο άνηθο

λίγο μαϊντανό

πιπέρι

2-3 κουταλιές αλεύρι

λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες.

Με το μισό λάδι τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σε λίγο προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε τον άνηθο και το μαϊντανό να πάρουν 2-3 βράσεις ( Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε 2-3 πατάτες κομμένες φέτες)..

 

Κόβουμε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο.. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο πιπέρι.

Σε μπολ διαλύουμε το αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το λεμόνι, λίγο ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου