Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ρύζι με σαλιγκάρια

                 Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό σαλιγκάρια άσπρα μικρά
  • 2 φλυτζάνια τριμμένη ντομάτα
  • 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε λίγο τα σαλιγκάρια, τα καθαρίζουμε και τα τρυπάμε στο πίσω μέρος με μαχαίρι.

Στο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα σαλιγκάρια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.


Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη κανέλα. Αφού βράσουν καλά, προσθέτουμε ανάλογο νερό και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.

Το σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου