Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Μοσχαράκι γκούλας

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.

ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ

Υλικά

1.200γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή σπάλα

50γρ. μαργαρίνη

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

400γρ. ντομάτες από κονσέρβα ψιλοκομμένες ή 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 πιπεριές πράσινες, σε τετραγωνάκια

2 πιπεριές κόκκινες, σε τετραγωνάκια

2 φλιτζάνια πατάτες, σε μικρούς κύβους

3 ντομάτες φρέσκες, σε μικρούς κύβους

2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

μαντζουράνα

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος καρυδιού. Μπορείτε να ζητήσετε και από το χασάπη να το κάνει αντί για εσάς.

Βήμα 2

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το κρέας ελαφρά αλευρωμένο, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Βήμα 3

Κατόπιν ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό και τη μαντζουράνα. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.


Βήμα 4

Προσθέτετε τις πατάτες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού. Τέλος, ρίχνετε τα κυβάκια της φρέσκιας ντομάτας και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 5

Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό, πασπαλισμένο αν θέλετε με λίγη ακόμη πάπρικα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου