Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Πιτάκια με αρνί

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

 Συστατικά

Για τη γέμιση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

1 κ.σ. μπούκοβο

αλάτι

πιπέρι

500 γρ. αρνί, ψημένο ή όποιο κρέας έχει περισσέψει

250 γρ. κέτσαπ

250 γρ. mix τυριών

2 κ.σ. μαϊντανό


Για τη σύνθεση

1020 γρ. πίτες χορταρικών

260 γρ. μοτσαρέλα

Για το σερβίρισμα

γιαούρτι στραγγιστό

μαϊντανό


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.

Βάζουμε το αρνί ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.


Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Κόβουμε τις πίτες στη μέση και μοιράζουμε τα 200 γρ. από το τυρί.

Μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε χωνάκι.

 

Μεταφέρουμε τα μισά χωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματίσουμε έναν κύκλο με κενό στο κέντρο τους.

Πασπαλίζουμε με 30 γρ. τυρί και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωνάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που το έχουμε κάνει μπάλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ένα μπολ με το γιαούρτι. Απλώνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου