Τα κεριά έχουν μια εξέχουσα θέση στη διακόσμηση και μπορούν να αλλάξουν πλήρως την ατμόσφαιρα σε έναν χώρο. Όμως καλό είναι να αποφεύγετε όσα φτιάχνονται από παραφίνη γιατί εκπέμπουν τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα οι οποίες είναι βλαβερές για την υγεία μας.
Μία πολύ καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε εσείς τα δικά σας οικολογικά κεριά από σόγια, μέσα σε γυάλινα βάζα από μαρμελάδες ή μέλι που σας περισσεύουν στο σπίτι.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η βάση της σόγιας είναι φυτική επομένως δεν έχει επιπτώσεις στον
οργανισμό. Το συγκεκριμένο diy είναι αρκετά εύκολο και θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει. Επίσης είναι μια ωραία ιδέα σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα πιο προσωπικό δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, φτιαγμένο με πολλή αγάπη από τα δικά σας χέρια!Τις προμήθειες θα τις βρείτε σε καταστήματα φυτικών καλλυντικών.
Υλικά:
1 κιλό τρίμμα από κερί σόγιας
Φυτίλια (είτε έτοιμα στο μήκος που σας εξυπηρετεί ανάλογα με το δοχείο, είτε φυτίλι σε καρούλι και ξέχωρες βάσεις για να το διαμορφώσετε όπως σας βολεύει)
Δοχεία ή μπολ ( ανάλογα με το μέγεθος αλλάζει και ο αριθμός τους )
Χρώμα για κεριά (πωλούνται συνήθως σε μορφή παστίλιας και θα τα βρειτε σε μεγάλη ποικιλία)
Αρωματικό λάδι κατάλληλο για κεριά ή αιθέριο έλαιο σε άρωμα της προτίμησης σας
Κόλλα σιλικόνης
θερμόμετρο
μικρό κατσαρολάκι και γυάλινο μπολ (για μπεν μαρί)
έναν αναδευτήρα
1 σταγονόμετρο
ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Αφού αποστειρώσετε καλά τα κουζινικά σκεύη, λιώνετε σιγά σιγά το κερί σε μπεν μαρί σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μη βράσει. Μόλις γίνει υγρό, προσθέτετε το χρώμα και ανακατεύετε μέχρι να το φέρετε στην επιθυμητή ένταση. Θυμηθείτε ότι όταν σταθεροποιηθεί το κερί, το χρώμα θα δείξει πιο ανοιχτό. Επομένως αν θέλετε να βγει έντονο προσθέστε αρκετές παστίλιες στο μέσα στο μπεν μαρί.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο και φτάσει στους 79-82 βαθμούς Κελσίου, απομακρύνετε το από τη φωτιά και ρίξτε μερικές σταγόνες από το αρωματικό λάδι ή το αιθέριο έλαιο. Σε περίπτωση που το παρακάνετε, το κερί δεν θα γίνει απόλυτα στερεό, αλλά θα μοιάζει σαν βούτυρο στη υφή του. Επομένως γύρω στις 10-15 σταγόνες αρκούν για να κάνουν αισθητό το άρωμα που έχετε επιλέξει.
Αφήνετε για λίγο το κερί στο μπολ να κρυώσει. Παράλληλα, κολλάτε στον πάτο του δοχείου τη μεταλλική βάση από το φυτίλι με σιλικόνη. Μη ρίξετε αμέσως το κερί αν είναι καυτό γιατί ενδέχεται να ξεκολλήσει. Περιμένετε λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό. Τυλίγετε στο κέντρο το ξυλάκι από το σουβλάκι με το φυτίλι, για να παραμείνει στο κέντρο του δοχείου.
Αν το δοχείο είναι αρκετά μεγάλο ίσως να χρειαστείτε δύο ή ακόμα και τρία φυτίλια.
Το κερί θα είναι έτοιμο για καύση μόλις σταθεροποιηθεί εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου