Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Προστατέψτε τα μάτια σας κόντρα την ηλιακή ακτινοβολία βάζοντας της τα –(κατάλληλα) γυαλιά... ηλίου.

Πριν όμως τα βάλετε... στο μάτι, μάθετε πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι που θα σας προσφέρει απόλυτη προστασία. Η σωστή επιλογή του, άλλωστε, κρίνεται σε 3 βήματα.

Βήμα #1 Όσο κι αν σας αρέσει το σχήμα τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξετε να πληρούν τις προϋποθέσεις καλής κατασκευής, της υψηλής

απορροφητικότητας των φίλτρων και της καθαρότητας των κρυστάλλων. Προτού λοιπόν περάσετε στο ταμείο, πρέπει να ελέγξετε διεξοδικά την ετικέτα τους ώστε να βεβαιωθείτε ότι αντανακλούν ή απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ετικέτα τους πρέπει να αναγράφει ότι προσφέρει 100% προστασία από τις επικίνδυνες ακτίνες UV.

Βήμα #2 Επιλέξτε το σκελετό με κριτήριο το σχήμα του προσώπου σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το βασικό ζητούμενο δεν είναι μόνο να σας ταιριάζει και να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας αλλά και να «κλείνει» τη δίοδο στην ηλιακή ακτινοβολία από κάθε γωνία. Σημειώστε ότι τα μεγάλα καμπυλωτά γυαλιά προσφέρουν υψηλή προστασία στα περισσότερα σχήματα προσώπου.

 

Βήμα #3 Παρά την κοινή αντίληψη, οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν προστατεύουν καλύτερα τα μάτια σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και οι διάφανοι φακοί (δηλαδή εκείνοι που δεν έχουν χρώμα), απορροφούν το ίδιο καλά την ηλιακή ακτινοβολία. Βασική προϋπόθεση για να ισχύει αυτό βέβαια δεν είναι άλλη από την καλή ποιότητα των κρυστάλλων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου