Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Πικάντικες πέννες με χωριάτικο λουκάνικο

 ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υλικά

1 πακέτο (500γρ.) πέννες

½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους

300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες

λίγη ξερή ρίγανη

½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό

200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.

 

Βήμα 4

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί.

Πηγή

Δείτε επίσης: ΞΕΝΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ( Τραγούδι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου