ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
500γρ. λουκάνικα χωριάτικα
250γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
2 φέτες ψίχα ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό, στυμμένο
70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντιπ γιαουρτιού
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ λεπτοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ντιπ: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Βήμα 2
Χαράζετε τα λουκάνικα με κοφτερό μαχαίρι και αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη τους. Ρίχνετε τη γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια για 5 λεπτά, βρέχοντάς τα τακτικά με λίγο νερό. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια.
Βήμα 3
Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια, τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά με το ντιπ γιαουρτιού.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου