Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Προσοχή: Αυτό είναι το λουλούδι στην Ελλάδα που πωλείται έως 50 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να φυλακιστείς αν το κόψεις

Προσοχή: Αυτό είναι το λουλούδι στην Ελλάδα που πωλείται έως 50 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να φυλακιστείς αν το κόψεις – Δεν κάνουμε πλάκα

Το λουλούδι έχει πάρει αρκετή «δημοσιότητα» πριν λίγο καιρό, όταν δυο γυναίκες συνελήφθησαν στα Ιωάννινα την ώρα που μάζευαν το λουλούδι του Δαρβίνου ή αλλιώς πρίμουλα, καθώς πρόκειται για παράνομη πράξη.

Το λουλούδι του Δαρβίνου έγινε κατευθείαν

γνωστό γιατί όλοι αναρωτήθηκαν “τι είναι” και εννοείται πως μέσα σε αυτούς ήμασταν και εμείς.

Λοιπόν, το λουλούδι του Δαρβίνου είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει ιδιότητες εξαιρετικά θεραπευτικές και πωλείται πολύ ακριβά καθώς φαίνεται πως «λειτουργεί» απέναντι σε πολλές παθήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν βοτανολόγοι, το φυτό μπορεί να πωληθεί μέχρι και 50.000 ευρώ αποξηραμένο, ενώ χώρες όπως η Γερμανία το έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Η πρίμουλα φυτρώνει σε ορεινά σημεία της χώρας και τα άνθη της μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, γλυκά αλλά και σε άλλες μαγειρικές παρασκευές.

 

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το λουλούδι του Δαρβίνου, ως αφέψημα, μπορεί να χαλαρώσει τα νεύρα, βοηθά στη βρογχίτιδα, τον έντονο βήχα, δυναμώνει την καρδιά και βοηθά στην αρθρίτιδα.

Ως αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοιχτές πληγές και θεραπεύει το δέρμα από μώλωπες.

Δείτε επίσης: ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (47η συνέχεια, Η αναχώρηση)

Το φυτό περιέχει βιταμίνη C και διάφορα μέταλλα που βοηθούν τον οργανισμό.

Καταλαβαίνεις πως ένα τέτοιο βότανο είναι λογικό να έχει μεγάλη ζήτηση και για αυτό το λόγο θέλησαν οι δυο γυναίκες να μαζέψουν αρκετό από αυτό –συγκεκριμένα 27 κιλά– διότι είναι πολλά τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάποιος από αυτό

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου