Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κεμπάπ από συκώτι

 Υλικά

Τεμάχια: 4

 500 γρ. αρνίσιο συκώτι, σε κύβους 2 εκ.

 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά

 1/2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη

 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 1 στρογγυλό µαροκινό ψωµί ή πίτες για σουβλάκι, για το σερβίρισµα

 κύμινο σε σκόνη, χοντρό αλάτι και πιπέρι καγιέν ή 60 γρ. χαρίσα, για το σερβίρισμα

 αλάτι


Διαδικασία

Μουλιάζουµε 8 καλαµάκια σε νερό για 2 ώρες ή χρησιµοποιούµε µεταλλικά σουβλάκια.

Βάζουµε το συκώτι σε ένα µπολ και πασπαλίζουµε µε την πάπρικα, το κύµινο, το πιπέρι καγιέν και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε καλά.

Το βάζουµε στην άκρη για 5 λεπτά.

Περνάµε πέντε ή έξι κοµµάτια συκώτι στα σουβλάκια, αφήνοντας µικρό κενό ανάµεσά τους.

Τα αλείφουµε µε το λάδι που έχει αποµείνει στο µπολ και τα ψήνουµε σε ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά – το συκώτι θα πρέπει να παραµείνει ροζ στο εσωτερικό του, αλλιώς θα σκληρύνει.

 

Αφαιρούµε το συκώτι από τα σουβλάκια και σερβίρουµε µε το µαροκινό ψωµί ή τις πίτες.

Βάζουµε σε ξεχωριστά πιατάκια το τριµµένο κύµινο, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι καγιέν, για να τα προσθέσουµε κατά βούληση.

Αν χρησιµοποιήσουµε χαρίσα, την ανακατεύουµε µε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και τη σερβίρουµε σαν σάλτσα.

Δείτε επίσης: ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου