Υλικά
Τεμάχια: 4
500 γρ. αρνίσιο συκώτι, σε κύβους 2 εκ.
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 στρογγυλό µαροκινό ψωµί ή πίτες για σουβλάκι, για το σερβίρισµα
κύμινο σε σκόνη, χοντρό αλάτι και πιπέρι καγιέν ή 60 γρ. χαρίσα, για το σερβίρισμα
αλάτι
Διαδικασία
Μουλιάζουµε 8 καλαµάκια σε νερό για 2 ώρες ή χρησιµοποιούµε µεταλλικά σουβλάκια.
Βάζουµε το συκώτι σε ένα µπολ και πασπαλίζουµε µε την πάπρικα, το κύµινο, το πιπέρι καγιέν και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε καλά.
Το βάζουµε στην άκρη για 5 λεπτά.
Περνάµε πέντε ή έξι κοµµάτια συκώτι στα σουβλάκια, αφήνοντας µικρό κενό ανάµεσά τους.
Τα αλείφουµε µε το λάδι που έχει αποµείνει στο µπολ και τα ψήνουµε σε ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά – το συκώτι θα πρέπει να παραµείνει ροζ στο εσωτερικό του, αλλιώς θα σκληρύνει.
Αφαιρούµε το συκώτι από τα σουβλάκια και σερβίρουµε µε το µαροκινό ψωµί ή τις πίτες.
Βάζουµε σε ξεχωριστά πιατάκια το τριµµένο κύµινο, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι καγιέν, για να τα προσθέσουµε κατά βούληση.
Αν χρησιµοποιήσουµε χαρίσα, την ανακατεύουµε µε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και τη σερβίρουµε σαν σάλτσα.
Δείτε επίσης: ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου