Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Λινγκουίνι με λουκάνικο και σπανάκι

 ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

250 γρ λουκάνικο χωριάτικο

900 ml ζωμό κοτόπουλου

2 χούφτες σπανάκι baby

3 σκελίδες σκόρδο

2 ΚΣ ελαιόλαδο

5 ΚΣ κρέμα τυρί

αλάτι

πιπέρι

κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή ένταση 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για ½ λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι.

 

Όταν βράσει ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Τα υγρά έχουν μειωθεί, βάζουμε μαζί τα λουκάνικα, την κρέμα τυρί αναδεύοντας να λιώσει για 2-3 λεπτά και βγάζουμε από την εστία.

Σερβίρουμε αμέσως τα λιγκουίνι μαζί με λουκάνικα και συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης: ΖΩΗ ΕΞ'ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου