Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μωσαϊκό ζελέ με ζαχαρούχο και γιαούρτι

Μαρία Αργύρη

 Υλικά

Μερίδες: 12

 3 συσκευασίες σκόνη για ζελέ, σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα

 μερικές σταγόνες από 3 χρώματα ζαχαροπλαστικής, αντίστοιχα των γεύσεων των ζελέ

 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό

 1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο


Διαδικασία

Φτιάχνουμε ξεχωριστά τα 3 ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Ενισχύουμε το χρώμα τους, ρίχνοντας μερικές σταγόνες από αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. κίτρινο για το ζελέ λεμόνι, κόκκινο για το ζελέ φράουλα κ.λπ.).

Βάζουμε το κάθε μείγμα σε διαφορετικό μπολ.

Αφήνουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν και να σταθεροποιηθούν, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.

Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.

Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.

 

Κόβουμε τα ζελέ σε κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί μπερδεμένα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα, καλύτερα πλαστική ή από σιλικόνη.

Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά ώστε τα πολύχρωμα κυβάκια να πάνε παντού.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να πήξει πολύ καλά.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: Τρεις εξορκισμοί για την ανυπαρξία ή Ο έρωτας του ακατανόητου (απόσπασμα)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου