Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

 Υλικά

4 αβγά

1 νεροπότηρο γάλα πλήρες

500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες

500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα

150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°Cκαι βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή ροδέλες και κάνουμε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Βήμα 2

Συνεχίζουμε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

 

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το περιεχόμενο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζουμε. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Δείτε επίσης: Πάλι τις πρώτες μου αγάπες ερωτεύτηκα

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου