Υλικά
4 αβγά
1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°Cκαι βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή ροδέλες και κάνουμε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.
Βήμα 3
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το περιεχόμενο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζουμε. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Δείτε επίσης: Πάλι τις πρώτες μου αγάπες ερωτεύτηκα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου