Υλικά
200γρ. ρύζι σπυρωτό
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
φύλλα από 200γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα
100γρ. αρακά βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
100γρ. μπίρα
600γρ. ζωμό λαχανικών
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για την ομελέτα
8 αβγά
2-3 κλωνάρια άνηθο
2-3 κλωνάρια μαϊντανό
κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ρύζι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με τη μπίρα και την αφήνετε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
Βήμα 3
Τέλος, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο για 15-20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Ρίχνετε και τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.
Βήμα 4
Για την ομελέτα: Σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι και χτυπάτε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 5
Αδειάζετε το μίγμα των αβγών σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια σκορπάτε ομοιόμορφα το ρύζι από πάνω.
Βήμα 6
Ρίχνετε και τα κλωνάρια των μυρωδικών, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η ομελέτα, γυρνώντας την μια φορά από την άλλη πλευρά.
Δείτε επίσης: Ψαξτε Να Βρειτε Μια Γωνια, Για Να Λουφαξετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου