Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ομελέτα με ρύζι και λαχανικά

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ

 Υλικά

200γρ. ρύζι σπυρωτό

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

φύλλα από 200γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα

100γρ. αρακά βρασμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

100γρ. μπίρα

600γρ. ζωμό λαχανικών

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την ομελέτα

8 αβγά

2-3 κλωνάρια άνηθο

2-3 κλωνάρια μαϊντανό

κεφαλοτύρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Για το ρύζι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με τη μπίρα και την αφήνετε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.

Βήμα 3

Τέλος, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο για 15-20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Ρίχνετε και τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.

 

Βήμα 4

Για την ομελέτα: Σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι και χτυπάτε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Βήμα 5

Αδειάζετε το μίγμα των αβγών σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια σκορπάτε ομοιόμορφα το ρύζι από πάνω.

Βήμα 6

Ρίχνετε και τα κλωνάρια των μυρωδικών, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η ομελέτα, γυρνώντας την μια φορά από την άλλη πλευρά.

Δείτε επίσης: Ψαξτε Να Βρειτε Μια Γωνια, Για Να Λουφαξετε

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου