Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο και ανθότυρο


ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Υλικά

200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη, με πράσο ή με πορτοκάλι, σε φετούλες

4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

½ πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες

¼ πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες

4 αβγά

150γρ. ανθότυρο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ρίγανη ξερή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το χωριάτικο λουκάνικο και τα ροδίζετε από τις 2 πλευρές. Υπολογίζεστε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί παίρνει αμέσως χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά μάτια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.

 

Βήμα 3

Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Δείτε επίσης: ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου