Υλικά
1 κιλό πατατούλες μικρές, στρογγυλές
200γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
4 αβγά βραστά
100γρ. ελιές Θάσου
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 φιλέτα αντσούγιας
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον τόνο και το βασιλικό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μπολ.
Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις αντσούγιες και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι πριν σερβίρετε.
Δείτε επίσης: ΖΗΛΕΨΕΣ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Κάντε την εγγραφή σας στο Temu και αρχίστε να κερδίζετε άμεσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου