Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Νηστίσιμο μοναστηριακό τζατζίκι

 Υλικά:

Ανοιχτόχρωμο ταχίνι (3 μεγάλες κουταλιές της σούπας)

Ξύδι (1 κουταλιά της σούπας)

Λεμόνι στυμμένο (2 κουταλιές της σούπας)

2 σκελίδες σκόρδο

1 αγγούρι

λίγο Άνηθο

λίγο Αλάτι


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το ξύδι, το χυμό του λεμονιού, το άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και 2-3 κουταλιές νερό προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ αραιός αλλά να είναι παχύρευστος.

Εάν μας ξέφυγε λίγο το νερό προσθέτουμε ταχίνι.

 

Τρίβουμε στο ρεντέ το αγγούρι με τη φλούδα του.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το χυλό με το αγγούρι καλά.

Δείτε επίσης: Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ Ο ΤΖΟ (Τραγούδι)

Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο!

Συνταγή του π.Παλαμά, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας στη Βέροια

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου