Υλικά
Μερίδες: 6 - 8
700 γρ. πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1½ κιλό ντομάτες, βρασμένες για 1-2 λεπτά και ψιλοκομμένες
500 ml νερό
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κιλά γαύρος, καθαρισμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
Αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνουμε για 2-4 λεπτά.
Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 3-4 λεπτά, πριν σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΙΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου