Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Γαύρος ψητός με πατάτες

Χριστόφορος Πέσκιας

 Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

 700 γρ. πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες

 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

 1½ κιλό ντομάτες, βρασμένες για 1-2 λεπτά και ψιλοκομμένες

 500 ml νερό

 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

 2 κιλά γαύρος, καθαρισμένος

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.

 

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.

Αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνουμε για 2-4 λεπτά.

Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 3-4 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΙΞΗ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου