Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ποια καθημερινά μας αντικείμενα έχουν τα περισσότερα μικρόβια

 Δεν φαντάζεστε πόσα από τα αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά, θεωρώντας ότι είναι καθαρά, στην πραγματικότητα είναι μέσα στην «μπίχλα» και στα μικρόβια… 

Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι πιο βρόμικα ακόμη και από το καπάκι της τουαλέτας.

Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Στη λίστα που δημιούργησε η «Daily Mail» φιγουράρουν πρώτα πρώτα τα

καρότσια των σούπερ μάρκετ, καθώς στις λαβές τους εντοπίστηκαν ακόμη και βακτήρια που αναπτύσσονται στα κόπρανα, σύμφωνα με έρευνα του University of Arizona.

Οσοι νομίζουν ότι το φλιτζάνι που χρησιμοποιούν στο γραφείο της δουλειάς τους για να πιουν καφέ είναι καθαρό, απλά και μόνο επειδή είναι πλυμένο, είναι βαθιά «νυχτωμένοι».

Οπως διαπιστώθηκε, οι επιφάνειες των φλιτζανιών είναι «ο παράδεισος των βακτηρίων», διότι συνήθως όλοι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για πολύ καιρό το ίδιο σφουγγάρι για να τα καθαρίσουν.

Πιο βρόμικες και από το καπάκι της λεκάνης στην τουαλέτα είναι και οι βάσεις στις οποίες βάζει κανείς τις οδοντόβουρτσες.

 

Αυτό διότι δεν πλένονται με την ίδια συχνότητα με τις οδοντόβουρτσες, ενώ εξαιτίας της υγρασίας που επικρατεί συνήθως στην τουαλέτα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Το πρόβλημα είναι ότι τα μικρόβια περνούν από τη βάση στις λαβές της οδοντόβουρτσας και από εκεί στα χέρια.

Δείτε επίσης: Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΜΑΡΑ (Διήγημα)

Τέλος, τα κινητά τηλέφωνα, που αγγίζουμε περίπου 100 φορές την ημέρα, έχουν 10 φορές περισσότερα μικρόβια από το καπάκι της λεκάνης, καθώς μπορούν να έχουν ακόμη και 17.000 διαφορετικά βακτήρια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου