Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. ριγκατόνι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια καρέ
1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 βαζάκι (περίπου 400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτα κατά προτίμηση με βασιλικό
λίγο μπούκοβο
Σερβίρισμα
φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα ριγκατόνι με σπεντζοφάι, ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τη πιπεριά κέρατο, τη πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, λίγο μπούκοβο, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Δείτε επίσης: ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου