Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

3 λάθη καθαρισμού που κάνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε, σύμφωνα με επαγγελματία

Η Amber Elise, επαγγελματίας καθαρισμού από την Bubbles and Buckets, μοιράζεται τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που βλέπει τους ανθρώπους να κάνουν στο σπίτι τους. Αυτά τα λάθη όχι μόνο καθιστούν λιγότερο αποτελεσματικό τον καθαρισμό, αλλά μπορεί παράλληλα να οδηγήσουν σε διασπορά μικροβίων.

Στον λογαριασμό της στο TikTok, η Amber Elise μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές για τον αποτελεσματικό και ασφαλή καθαρισμό του σπιτιού. Σε ένα από τα

βίντεο που δημοσίευσε, εξηγεί τα 3 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον καθαρισμό του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου και του λάθους στην κουζίνα που αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων.

3 λάθη καθαρισμού που ίσως κάνετε και πώς να τα αποφύγετε, σύμφωνα με επαγγελματία

  • Χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι του νεροχύτη για τους πάγκους
  • Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα προϊόντων καθαρισμού
  • Σκουπίζετε το προϊόν καθαρισμού πολύ γρήγορα

Χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι του νεροχύτη για τους πάγκους

Ίσως δεν το γνωρίζατε, αλλά το σφουγγάρι του νεροχύτη σας είναι γεμάτο βακτήρια. Αντί να το χρησιμοποιείτε για να σκουπίζετε τους πάγκους της κουζίνας σας, προτιμήστε ένα πανί μικροϊνών. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τη διασπορά των βακτηρίων σε άλλες επιφάνειες.

Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα προϊόντων καθαρισμού

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθαριστικού προϊόντος, κάτι που στην πραγματικότητα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Η χρήση υπερβολικού προϊόντος αφήνει υπολείμματα στις επιφάνειες, καθιστώντας τον καθαρισμό δυσκολότερο.

Να χρησιμοποιείτε πάντα την συνιστώμενη ποσότητα που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Σκουπίζετε το προϊόν καθαρισμού πολύ γρήγορα

 

Πριν σκουπίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια με απολυμαντικό προϊόν, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα. Τα περισσότερα απολυμαντικά χρειάζονται χρόνο για να δράσουν και να εξοντώσουν αποτελεσματικά τα βακτήρια. Συνήθως, ο απαιτούμενος χρόνος αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος και κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 λεπτών. Μην βιάζεστε να σκουπίσετε την επιφάνεια πριν περάσει ο απαραίτητος χρόνος δράσης.

Αυτές οι χρήσιμες συμβουλές της Amber έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές στο TikTok και έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να καθαρίζουν πιο αποτελεσματικά το σπίτι τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου