Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

5 κόλπα καθαρισμού που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με ειδικό – Μπορεί να οδηγήσουν σε βρωμιά και μούχλα

 Το καθημερινό καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να είναι μια κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία, οπότε το τελευταίο που θέλετε είναι να ανακαλύψετε ότι καθαρίζετε με λάθος τρόπο. Μια ειδικός στον καθαρισμό προειδοποιεί ότι ένα δημοφιλές κόλπο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στην φριτέζα αέρος, ενώ ένα άλλο μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα.

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν με συμβουλές από ειδικούς και ιδιοκτήτες σπιτιών, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε ποιες συμβουλές είναι πραγματικά οι καλύτερες.

Η Brogan, μια λάτρης του καθαρισμού, αποκαλύπτει ότι

υπάρχουν αρκετά δημοφιλή κόπλα καθαρισμού που οι άνθρωποι δεν πρέπει να ακολουθούν, καθώς είτε δεν είναι αποτελεσματικά είτε μπορούν να προκαλέσουν ζημιές.

Η Brogan καθαρίζει δωρεάν σπίτια συλλεκτών και ανθρώπων που δεν φροντίζουν για την καθαριότητα του σπιτιού σας. Η ειδικός σε τεχνικές για τον καθαρισμό του σπιτιού, γνωστή για τη σελίδα της στο TikTok “Not The Worst Cleaner”, έχει προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες των social media μέσα από τα βίντεο που ανεβάζει με τις συμβουλές της.

Πρόσφατα, παραδέχτηκε ότι «γνωρίζει ότι θα στεναχωρήσει πολλούς ανθρώπους», αλλά επιμένει ότι όσοι καθαρίζουν το σπίτι τους θα πρέπει να αποφεύγουν πέντε δημοφιλή κόλπα καθαρισμού.

Ορισμένοι άνθρωποι ίσως δεν συνειδητοποιούν ότι ένα κόλπο μπορεί να είναι οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας και ένα άλλο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά στη φριτέζα αέρος.

5 δημοφιλή κόλπα καθαρισμού που πρέπει να αποφεύγετε

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν εύκολα και γρήγορα κόλπα για να καθαρίσουν το σπίτι τους, αλλά δυστυχώς, δεν είναι όλα αποτελεσματικά ή ασφαλή.


Η ειδικός καθαρισμού, Brogan, αποκαλύπτει 5 διαδικτυακά κόλπα που καλό θα είναι να αποφύγετε:

  • Χρήση καθαριστικού πολλαπλών χρήσεων στις τουαλέτες
  • Απορρυπαντικό ρούχων για τον καθαρισμό καναπέδων
  • Χρήση απορρυπαντικού για τον καθαρισμό φριτέζας αέρος
  • Μαλακτικό υφασμάτων για την απώθηση της σκόνης
  • Ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων στο δάπεδο

Χρήση καθαριστικού πολλαπλών χρήσεων στις τουαλέτες

Πολλοί ρίχνουν λίγο από το καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων στο καζανάκι για να μυρίζει πιο ευχάριστα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις σωληνώσεις. Η Brogan εξηγεί: «Οι υδραυλικοί δεν το συνιστούν, καθώς μπορεί να διαβρώσει και να καταστρέψει τις φλάντζες στο καζανάκι».


Απορρυπαντικό ρούχων για τον καθαρισμό του καναπέ

Το να τρίβετε τον καναπέ σας με ένα πανί με απορρυπαντικό ρούχων είναι λάθος. «Απλά διασκορπίζετε τη βρωμιά», εξηγεί η Brogan. «Τα απορρυπαντικά ρούχων αφήνουν υπολείμματα και μπορούν να καταστρέψουν το ύφασμα με τον καιρό».

Υγρό πιάτων στην φριτέζα αέρος

Μην βάλετε ποτέ υγρό πιάτων και καυτό νερό στην φριτέζα αέρος για να την καθαρίσετε. Το διάλυμα σαπουνιού μπορεί να εισχωρήσει στον ανεμιστήρα και στα ηλεκτρικά εξαρτήματα, προκαλώντας υπερθέρμανση και κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μαλακτικό υφασμάτων για την απώθηση της σκόνης

Το μαλακτικό ρούχων δεν απωθεί τη σκόνη. Αφήνει ένα λιπαρό στρώμα που προσελκύει τη σκόνη και να οδηγήσει σε μούχλα.


Ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων στο δάπεδο

Μην χρησιμοποιείτε ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων αραιωμένη σε νερό για να καθαρίσετε τα πατώματά σας. Αφήνει υπολείμματα και με τον καιρό θα δημιουργήσει μια επικάλυψη που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.

Η Brogan δέχτηκε πολλά μηνύματα με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να την ευχαριστούν για τις χρήσιμες συμβουλές της, ενώ αρκετοί χρήστες μοιράστηκαν και τα δικά τους κόλπα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου