Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πατατοπιτάκια νηστίσιμα

Συστατικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1/2 αλάτι

Για τη γέμιση

4 πατάτες, μεγάλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, άσπρο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 καρότο, στον τρίφτη

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

άνηθο, λίγο

μαϊντανό, λίγο

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα και το άλειμμα

σουσάμι, για το πασπάλισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι.

Για την γέμιση

Βράζουμε τις πατάτες ή τις ψήνουμε στο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμες τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά και το καρότο. Μόλις μαλακώσουν τα προσθέτουμε στις ζεστές πατάτες και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα τσέρκι, ποτήρι και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και διπλώνουμε.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσουν και καλή όρεξη!!!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου