Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ζυμαρικά με σάλτσα, μανιτάρια και ντοματίνια αλάδωτα!

 Υλικά

 4 μερίδες

Σάλτσα

500 γρ. βραστό νερό

1,5 κύβος λαχανικών

4 κ.σ. αλεύρι

1/2 λεμόνι μικρό (ο χυμός)

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γλ. ρίγανη

Λαχανικά

25 μανιτάρια μικρά

20 ντοματίνια

4 μικρά κρεμμύδια στιφάδου

αλάτι

Ζυμαρικά

500 γρ. Ζυμαρικά μικρά

3 κ.σ. μαργαρίνη (προαιρετικά)


Οδηγίες μαγειρέματος

Σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο από το βραστό νερό και τους κύβους. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αν πήξει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί το αλεύρι ελαφρά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε το κέτσαπ, την μουστάρδα, την ρίγανη και το υπόλοιπο βραστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Αυτή η σάλτσα όσο μένει πήζει. Οπότε, δεν περιμένουμε να πήξει πολύ.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει.

Στο μεταξύ, στην τοστιέρα ή στην γκριλιέρα αν έχουμε, (εγώ μια τοστιέρα τόση δα έχω), βάζουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Τα μανιτάρια τα πλένω και τα καθαρίζω πριν τα βάλω. Τους βγάζω την πέτσα δηλαδή. Μόλις ψηθούν από την μία τα γυρίζουμε να γίνουν και από την άλλη. Αλατίζουμε.

Κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και τα βάζουμε να μαραθούν. Σε πολύ λίγο χρόνο θα είναι κι αυτά έτοιμα.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αν θέλουμε τους βάζουμε την μαργαρίνη.

 

Σερβίρουμε περιχύνοντας τα ζυμαρικά με την σάλτσα, στολίζουμε με τα λαχανικά και ξαναρίχνουμε λίγη σάλτσα. Είναι το κάτι άλλο!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου