Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Καθαρίστε εύκολα την επίμονη βρωμιά από τον φούρνο μικροκυμάτων με ένα κόλπο 5 λεπτών

Απαλλαγείτε από τα καμένα υπολείμματα φαγητού και το λίπος στον φούρνο μικροκυμάτων με ένα απλό και αποτελεσματικό κόλπο. Δεν χρειάζεστε εξειδικευμένα εργαλεία καθαρισμού για να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά, μόνο ένα βασικό προϊόν που υπάρχει στην κουζίνα σας και θα κάνει την συσκευή σας να μοιάζει σαν καινούργια.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων σας βοηθούν να φτιάξετε γρήγορα γεύματα, αλλά μπορεί να γίνουν εφιάλτης στον καθαρισμό. Το να φτάσετε στη

γωνία για να ξύσετε τα καμένα υπολείμματα της προηγούμενης ημέρας δεν βοηθάει την όρεξη σας και σίγουρα δεν είναι υγιεινό να μαγειρεύετε φαγητό σε ένα μέρος γεμάτο λίπος και ψίχουλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του φούρνου μικροκυμάτων. Επίσης, μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την υγεία σας εάν τα βακτήρια εισέλθουν στο φαγητό σας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να απομακρύνετε ακόμη και τους τους πιο επίμονες λεκέδες και τη βρωμιά μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Δεν χρειάζεστε ακριβά προϊόντα γεμάτα χημικά για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Μάλιστα δεν χρειάζεται καν να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια.

Το κόλπο για πεντακάθαρο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε 5 λεπτά

Οι ειδικοί καθαρισμού στο Homeworks Design μοιράστηκαν ένα έξυπνο κόλπο για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων σας. Σε ένα βίντεο στο TikTok, οι επαγγελματίες στην οργάνωση ακολουθούν τα εξής βήματα:

  1. Τοποθετούν περίπου 500 ml λευκό ξύδι (δύο φλιτζάνια) σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και το τοποθετούν μέσα στη συσκευή χωρίς καπάκι.
  2. Στη συνέχεια, βάζουν σε λειτουργία την συσκευή για 5 λεπτά και την αφήνουν να ξεκουραστεί για άλλα πέντε.
  3. Μετά, βγάζουν προσεκτικά το μπολ και σκουπίζουν το εσωτερικό της συσκευής με ένα υγρό πανί.

Με αυτό το κόλπο ο φούρνος μικροκυμάτων σας θα είναι και πάλι σαν καινούργιος.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το κόλπο χρησιμοποιώντας νερό και μόνο μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά.

 

Μια μητέρα, η Joan Walsh ορκίζεται σε αυτό το κόλπο και λέει ότι το κάνει συνέχεια. «Πάρτε μια κανάτα ή ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό, στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά. Ο ατμός του νερού θα μαλακώσει τυχόν καμένα υπολείμματα φαγητού, ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα», αναφέρει η ίδια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου