Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ειδικός προειδοποιεί όσους χρησιμοποιούν Air Fryer για να μαγειρέψουν φαγητό στο σπίτι – 5 συμβουλές για καλύτερη απόδοση

 Τα Air Fryer έχουν αντικαταστήσει τα σκυλιά ως τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου τα τελευταία χρόνια, αλλά η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να μην είναι τόσο αποδοτική όσο νομίζατε.

Τα Air Fryer έχουν γίνει λίγο πολύ μέρος της ταυτότητας ορισμένων ανθρώπων από τότε που έγιναν όλο και πιο δημοφιλείς. Υπάρχουν ακόμη και βιβλία μαγειρικής ειδικά για αυτά που μπορείτε να αποκτήσετε, κάρτες γενεθλίων για τη συσκευή

μαγειρέματος και εξατομικευμένες ποδιές.

Εκτός από τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία που συνεπάγεται η χρήση μιας φριτέζας αέρα, λέγεται ότι είναι και οικονομικά αποδοτική. Σύμφωνα με το CNET, η τεχνολογία είναι «50% πιο ενεργειακά αποδοτική από τον μέσο ηλεκτρικό φούρνο πλήρους μεγέθους και περίπου 35% πιο αποδοτική από τον μέσο φούρνο αερίου».

Είναι όμως πάντα αποδοτικοί ως προς το κόστος; Ο ειδικός σε θέματα εξοικονόμησης χρημάτων Martin Lewis δεν το πιστεύει.

«Ένας φούρνος μικροκυμάτων σας δίνει σταθερή θερμότητα, ενώ ένας φούρνος ζεσταίνεται σε πλήρη θερμοκρασία και στη συνέχεια τον συμπληρώνει, οπότε δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ όλη την ώρα», εξήγησε στο podcast του «The Martin Lewis podcast».

«Αν κάνατε ένα πλήρες ψητό δείπνο και μαγειρεύατε πολλές πατάτες, είναι πιθανώς φθηνότερο να τις βάλετε στο φούρνο από το να βάλετε πέντε ή έξι πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων, επειδή κάθε πρόσθετο αντικείμενο που βάζετε σε φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να το κρατάτε σε λειτουργία περισσότερο, επειδή ένας φούρνος μικροκυμάτων θερμαίνει μόνο το μεμονωμένο αντικείμενο» πρόσθεσε.

5 τρόποι για να κάνετε το Air Fryer πιο αποδοτικό

Υπάρχουν όμως τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το Air Fryer σας όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό. Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας GreenMatch προτείνει πέντε τρόπους για να το κάνετε αυτό

  • Να χρησιμοποιείτε το θάλαμο του Air Fryer στη μέγιστη χωρητικότητά του, καθώς αυτό θα «παγιδεύσει αποτελεσματικά τον καυτό αέρα»
  • Επιλέξτε μια φριτέζα αέρα με διάφορα προγράμματα μαγειρέματος είναι η δεύτερη συμβουλή. «Αυτό θα σας λύσει τα χέρια και θα βελτιστοποιήσει τον χρόνο και τις θερμοκρασίες μαγειρέματος για συγκεκριμένα πιάτα, χωρίς να απαιτούνται χειροκίνητες ρυθμίσεις».
  • Ο συχνός καθαρισμός του φίλτρου του Air Fryer μπορεί επίσης να αποδειχθεί ευεργετικός, καθώς «ένα φραγμένο φίλτρο αέρα μπορεί να δυσχεράνει την κυκλοφορία του καυτού αέρα».
  • Να μαγειρεύετε πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα για να βελτιστοποιήσετε την κατανάλωση ενέργειας (αν έχετε χώρο στο θάλαμο, δηλαδή).

 

  • Όσο μεγαλύτερο είναι το Air Fryer, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Εάν το νοικοκυριό σας αποτελείται από δύο άτομα, επιλέξτε ένα Air Fryer χαμηλότερης ισχύος για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας της συσκευής σας.

πηγή: FOXreport.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου