Tina Webb
Υλικά
Μερίδες: για 4 ντάκους ή 16 μικρά ντακάκια
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε καρέ, ή 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200 γρ. τόνο κονσέρβας, στραγγισμένο και θρυμματισμένο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τον ντάκο με τόνο, ντοματίνια και πέστο μαϊντανού με γιαούρτι, ξεκινάμε φτιάχνοντας το πέστο. Πολτοποιούμε στο μούλτι το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.
Αλείφουμε 4 ντάκους ή 16 μικρά ντακάκια με το πέστο.
Γαρνίρουμε με τις ντομάτες, τον τόνο και την κάππαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου