Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Παγωτό καρπούζι

Αντωνία Κατή

 Υλικά

Μερίδες: 6

 4 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από καρπούζι, σε μικρά κομμάτια, χωρίς κουκούτσια

 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι αγελάδας, πλήρες

 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

 2 κουτ. σούπας μέλι

 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη


Διαδικασία

Χτυπάμε στον πολυκόφτη την ψίχα καρπουζιού μέχρι να γίνει πολτός. Τον σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ, πιέζοντας τον πολτό με ένα κουτάλι, και κρατάμε το υγρό που πέφτει από το σουρωτήρι, το οποίο μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη και το μέλι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εναλλακτικά, αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ ανοξείδωτο ή πλαστικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, ανακατεύοντάς το 2-3 φορές, μέχρι να παγώσει καλά.


Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου