Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Το απλό τεστ που προτείνει ειδικός για να καταλάβετε αν το μαξιλάρι σας χρειάζεται αλλαγή

Πότε πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας; Ένας ειδικός μοιράστηκε ένα γρήγορο και εύκολο τεστ που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε πρέπει να επενδύσετε σε καινούργια μαξιλάρια και γιατί είναι τόσο σημαντικό να το κάνετε.

Τα μαξιλάρια είναι από εκείνα τα απαραίτητα καθημερινά αντικείμενα που συχνά παραβλέπουμε όταν πρόκειται για την ανανέωση των οικιακών μας ειδών. Δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να κρατούν τα ίδια μαξιλάρια για χρόνια, σκεπτόμενοι ελάχιστα την ανάγκη αντικατάστασης.

Το δίλημμα του πότε να

αποχωριστούμε τα παλιά μας μαξιλάρια έχει επισημανθεί από ειδικούς της DUSK, μιας εταιρείας ειδών σπιτιού. Ανέφεραν ότι παρατήρησαν σημαντική αύξηση στο ενδιαφέρον του κοινού, με τις online αναζητήσεις σχετικά με το «πότε πρέπει να αλλάζετε μαξιλάρια» να εκτοξεύονται κατά 133% τους τελευταίους 12 μήνες.

Το απλό τεστ για να καταλάβετε αν πρέπει να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας

Η Jade Crooks, εμπορική διευθύντρια της DUSK, δήλωσε: «Το τεστ αναδίπλωσης του μαξιλαριού είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα καινούργιο μαξιλάρι. Το μαξιλάρι σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ύπνου σας, κάτι το οποίο θα καταλάβετε αν έχετε μείνει σε ξενοδοχείο με άβολο μαξιλάρι και έχετε ξυπνήσει το πρωί με δυσκαμψία στην πλάτη και πονόλαιμο. Το τεστ αναδίπλωσης του μαξιλαριού θα ελέγξει τη σταθερότητα και την κατάσταση του μαξιλαριού σας και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».


Η Crooks εξηγεί την απλότητα του τεστ:

«Για να πραγματοποιήσετε το τεστ, χρειάζεστε μόνο το μαξιλάρι σας και μια επίπεδη επιφάνεια.

  • Αρχικά, διπλώστε το μαξιλάρι σας στη μέση και κρατήστε το σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, προσπαθώντας να το συμπιέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αφού νιώσετε ότι το κρατήσατε αρκετά, αφήστε το και παρατηρήστε.
  • Εάν το μαξιλάρι σας επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα, τότε είστε έτοιμοι, δείχνει καλή ανθεκτικότητα και θα σας προσφέρει υποστήριξη όταν κοιμάστε.
  • Εάν το μαξιλάρι σας αργεί να ξεδιπλωθεί ή, ακόμη χειρότερα, συνεχίζει να είναι μαλακό και διπλωμένο στη μέση, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε ένα καινούργιο».

Οι πιθανοί κίνδυνοι από τον ύπνο σε ένα φθαρμένο μαξιλάρι

Επισημαίνοντας τους κινδύνους του ύπνου σε ένα παλιό, φθαρμένο μαξιλάρι, η Jade δήλωσε στο Gloucestershire Live: «Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη συνεχή χρήση ενός παλιού μαξιλαριού που έχει χάσει το ύψος του. Πρώτον, η έλλειψη στήριξης που προσφέρει το μαξιλάρι. Όταν κοιμάστε, θέλετε το σώμα σας να είναι ευθυγραμμισμένο για να διατηρεί τη σπονδυλική σας στήλη και τον αυχένα σας άνετα.

Αν το μαξιλάρι σας δεν είναι αρκετά σφιχτό το κεφάλι σας μπορεί να είναι πιο χαμηλά από το υπόλοιπο σώμα σας. Η απώλεια της ευθυγράμμισης είναι αυτό που οδηγεί σε προβλήματα όπως πόνος στον αυχένα, δυσκαμψία και δυσφορία το πρωί. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να φέρει ένα παλιό μαξιλάρι είναι η κακή υγιεινή. Παλιά μαξιλάρια που έχουν χάσει το σχήμα και τη δομή τους θα αναπνέουν λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα φιλοξενούν αλλεργιογόνα και θα παγιδεύουν την υγρασία μέσα στο μαξιλάρι επιτρέποντας στα βακτήρια να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να επηρεάσουν το δέρμα και τη γενική υγεία σας».

Γι’ αυτό είναι σημαντικό για όλους, αλλά ιδιαίτερα για όσους έχουν αλλεργίες, να αντικαθιστούν τα μαξιλάρια κάθε δύο χρόνια. Επιλογές που έχουν υλικό μικροϊνών, χωρίς φτερά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες είναι η τέλεια επιλογή.

 

«Όσον αφορά την σωστή υποστήριξη του σώματος, όλα εξαρτώνται από τη θέση ύπνου σας. Εάν ξαπλώνετε πολύ περισσότερο ανάσκελα, τότε ένα μαξιλάρι με μαλακό γέμισμα και χαμηλή σοφίτα είναι ιδανικό για εσάς. Ενώ αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα θέλετε να γνωρίζετε πόσο ύψος δημιουργεί το μαξιλάρι σας. Ένα μεσαίο ή σφιχτό μαξιλάρι είναι τέλειο για να διατηρείτε το κεφάλι και τον λαιμό σας ευθυγραμμισμένο», λέει η Jade.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου