Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Το έξυπνο κόλπο ειδικού για να εμποδίσετε τις αράχνες και τις μύγες να μπουν στο σπίτι σας

 Η Chantel Mila μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς να εμποδίσετε τις αράχνες να εισέλθουν στο σπίτι σας καθώς μπαίνουμε στους φθινοπωρινούς μήνες. Η εποχή του ζευγαρώματος της αράχνης έφτασε και μαζί της έρχεται η αναπόφευκτη εισροή των ανεπιθύμητων επισκεπτών στα σπίτια μας.

Όμως μην ανησυχείτε, γιατί η Chantel Mila, γνωστή και ως “Mama Mila” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις κορυφαίες συμβουλές της για να κρατήσετε

αυτά τα επίμονα παράσιτα μακριά από το σπίτι σας.

Ενώ οι αράχνες είναι ένα κοινό φαινόμενο στα σπίτια όλο το χρόνο, η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα αισθητή το φθινόπωρο, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου ζευγαρώματος τους. Είναι επίσης η εποχή που αυτά τα αραχνοειδή αναζητούν καταφύγιο με αποτέλεσμα να γίνονται ανεπιθύμητοι επισκέπτες στα υπνοδωμάτια και τα μπάνια μας.

Πώς να απαλλαγείτε από τις αράχνες και τις μύγες φρούτων στο σπίτι με φυσικό τρόπο

Η Chantel Mila, η οποία έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια για τις συμβουλές της στα social media αποκαλύπτει πώς μπορείτε να απωθήσετε τα έντομα από το σπίτι σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά προϊόντα.

Τα αγαπημένα της απωθητικά περιλαμβάνουν το δεντρολίβανο, το νερό και το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού για να εξασφαλίσει ένα σπίτι χωρίς έντομα. Στο βίντεο της, μοιράζεται τα τρία καλύτερα κόλπα της, ξεκινώντας με ένα σπρέι για να απωθήσει τις αράχνες. Η ίδια συμβουλεύει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με κλωνάρια δεντρολίβανου.
  • Ψεκάστε σε παράθυρα και πόρτες.

«Οι αράχνες μισούν τη μυρωδιά του δεντρολίβανου, οπότε τις απωθεί από το να εισέλθουν στο σπίτι σας», αναφέρει η ειδικός.

Η επόμενη συμβουλή είναι μια πραγματική λύση για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μύγες των φρούτων στο σπίτι. Η έμπειρη μητέρα συμβουλεύει: «Ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να απωθήσετε τις μύγες των φρούτων και τα αυγά τους».


Η τρίτη συμβουλή έχει ως στόχο να κρατήσει μακριά τα άλλα παράσιτα: «Προσθέστε αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού στη σφουγγαρίστρα σας για να απωθήσετε τα έντομα», αποκαλύπτει.

Σημείωσε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια γύρω από κατοικίδια ζώα, λόγω της ευαισθησίας τους. Πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην μητέρα δύο παιδιών για τις συμβουλές της. «Πρέπει να το δοκιμάσω αυτό», σχολίασε ενθουσιασμένος ένας χρήστης. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι σύμφωνοι με το κόλπο με το βραστό νερό.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι είχαν διαφορετική άποψη. «Ναι, παρακαλώ συνεχίστε να ρίχνετε βραστό νερό στην αποχέτευση. Κρατάει τον άντρα μου σε δουλειά», σχολίασε ειρωνικά ένας χρήστης. «Τα αυγά των μυγών των φρούτων πράγματι ζουν και εκκολάπτονται στις αποχετεύσεις και το βραστό νερό είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά». 


«Επίσης η μέντα είναι καλή κατά της βρωμιάς», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου